White Peony är ett vitt te från Fujianprovinsen i Kina. Det är gjort på de allra översta outslaga och vackert silverludna bladskotten, samt bladparet under. Detta är ett te som verkligen passar att brygga flera koppar på, då smaken ändras mellan varje bryggning!
- Första bryggningen bjuder White Peony på en ljuvlig sensommardoft, och en mjuk och söt smak med lätt beska i eftersmaken.
- Andra bryggningen är smaken varmare och bladigare, med tydligt nötig eftersmak.
- Tredje bryggningen är smaken lätt och blommig med söt avrundning.
Du kan använda samma teblad och fylla på vatten flera gånger. Ta nytt vatten istället för att koka upp överblivet vatten igen; överkokat vatten gör att smakerna upplevs plattare. Första bryggningen bör dra ungefär en minut, medan tredje bryggningen kan dra fem minuter. Smaka av för att hitta en bryggning som passar dig!
Bör inte drickas med mjölk.
White Peony passar finfint till olika smaksättningar, och ger då en lite vuxnare och maltigare prägel på drycken än vad till exempel svarta teer ger.
Tips!
White Peony passar som måltidsdryck till de flesta typer av rätter. Servera till exempel små koppar White Peony till ugnsbakad rödspätta med chili, lime och ingefära.
Skön måndag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna