Jag är en stark förespråkare av att smaksätta och krydda sitt te själv, istället för att köpa färdigsmaksatta blandningar med tvivelaktiga (ofta syntetiska) smakämnen. Rena råvaror vinner alltid i längden!
Basen är ett bra neutralt te. Till detta kryddiga "pepparkakste" har jag valt - och kan rekommendera! - ett svart ekologiskt te från Yunnan-provinsen. Dessa långbladiga teer har ofta en fyllig och mångfacetterad smak som lätt kan bära upp andra smaker utan att för den sakens skull drunkna själv.
Chai-plock
- skär ingefära i tunna stavar
- brygg en kanna svart ekologiskt te
- servera ingefärsstavarna, hela kryddnejlikor, hela kardemummakapslar, kanelbark eller korta kanelstänger, och (om du vill ha lite mer hetta) hela svartpepparkorn i små skålar. Klassiska pepparkakskryddor! En liten skål råsocker är också gott för de som vill söta sitt te en aning.
- bjud gästerna till bords och förse dem med tepåsar (eller tekulor) att själva fylla med kryddorna efter eget tycke och smak
- låt dra i tekoppen någon minut
Kul och samtalsskapande, och gott till alla bakverk!
God spis.
/Anna
Gillade du det här tipset? Kul! Gå gärna in på En Lagom Dos Grönt och rösta på Enkoppte i tävlingen Sveriges Bästa Gröna Blogg, så blir jag superduperglad <3 Du kan rösta en gång per dag och kategori (Enkoppte är nominerad i kategorin Årets Växande Frö), och alla som röstar kan, om man vill, delta i en utlottning av fina priser från tävlingens sponsorer.
Åh, mums! :)
SvaraRaderaJapp, börjar komma in i ett julmood ;)
/Evelina - Evelinas Ekologiska
Jaaa, varför begränsa sig till några veckor liksom? :)
Radera