2013-09-30

Värmande med björnbär och basilika



Som små rymdäpplen svävar björnbären runt i tekoppen, med basilikabladen utfällda som vingar. Den här tedrinken är en fröjd att både se och dricka!

Jag har använt det ekologiska vita teet White Peony (recension kommer framöver!)
 som har en naturligt blommig och svagt nötig ton. Kombinationen med björnbär och basilika blir en värmande dryck med spännande vuxen smak. Och GOD, såklart! 
  • Använd färska björnbär, eller frysta som fått tina i lugn och ro
  • Stick ett litet hål i bäret med exempelvis en tandsticka eller en knappnål, för att hjälpa tunna basilikastjälkar på traven
  • Nyp av små basilikakvistar, ett eller två bladpar per kvist, och   stick in i björnbären
Servera teet som "byggsats", så att var och en själv får välja hur många bär hen vill lägga i koppen. Ett tips är att servera i små koppar som du istället fyller på med mer te allteftersom - i stora koppar riskerar dina små björnbärsbomber att dra för länge, och basilikan ta över de andra smakerna.

Skål!

/Anna



2 kommentarer:

  1. Wow! Vad vackert :)

    /Evelina - Evelinas Ekologiska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Och gott blev det också, som tur var ;)

      Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna