Longjing + persikor + citronmeliss = Melissa! |
Nu är det säsong för persikor, så kommer du över några ekologiska (svårfunna, I know!) så är det bara att frossa. De passar också bra till detta iste som jag valt att döpa till Melissa, en fräsch kamrat till exempelvis sensommarkvällens tapasmiddag eller till grillad fisk.
Melissa:
- Kallbrygg ett ekologiskt grönt te av hög kvalitet tillsammans med en rejäl näve färsk citronmeliss i tre till sex timmar. Jag har använt ett vårskördat Longjing-te, då dess pärlande smak passar bra till friska isteer.
- Skiva persikor och frys skivorna i ca en timme, räkna med en halv persika ( = fyra skivor) per glas. Eventuell fruktsaft på skärbrädan häller du ner i det kallbryggda teet.
- Smaksätt teet med en nypa råsocker och eventuellt ett par droppar limejuice.
- Lägg de frysta persikoskivorna i glas och fyll upp med te. Låt stå i ca 20 minuter.
- Servera med ett par kvistar citronmeliss i glaset.
Har du några goda tapastips eller recept du tror skulle passa? Tipsa mig gärna i kommentarsfältet!
Skål!
/Anna
Denna te skulle jag inta ha något emot att bli bjuden på!
SvaraRaderaKram/ Gosia
Jag tror det passar utmärkt som en "höstdrink", och persikorna är ju nästan som finast nu. Berätta gärna om du testar att göra det! :)
SvaraRadera