2013-07-17

Sommardrink med sting

Hallon + ingefära = true love!

Ljuvliga juli är här, men oj vad varmt det är! Åtminstone i Stockholm; den annars så svala lunden utanför mitt fönster är nu som en gryta. Då behövs det svala drycker, helt klart!

Denna hallondryck är en storfavorit, och mitt bästa tips är att göra mycket - det går åt. Gör såhär:


  • Frys in kallbryggt ekologiskt vitt te i iskubsformar (jag använde White Peony, även kallad Bai Mu Dan).
  • Mosa färska eller halvtinade hallon (många!) med massor av malen ingefära. Snåla inte på ingefäran, det blir inte så starkt som man tror!
  • Portionera ut hallonen i glas och fyll upp med väl kyld ekologisk äppelcider.
  • Lägg i isbitarna, ca tre stycken per glas.



Varför kallbryggt?

Genom att låta tebladen dra i kallt vatten ca 3-6 timmar istället för att koka upp "vanligt" te och låta svalna, får du en helt annan smakton i drycken. Du slipper bland annat den beska som varmt te har, och som inte passar lika bra kall.


Varför te i iskuberna?

Isade drycker ä verkligen härligt under varma dagar - fram tills isen börjar smälta och drycken blir blaskig, det vill säga. Genom att fylla iskuberna med antingen samma dryck som i glasen, eller någon annan som passar bra ihop smakmässigt, så håller sig sommardrinken lika god och fräsch även när isen börjar smälta.

Skål!


/Anna

2 kommentarer:

  1. Åh, det låter supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ÄR det! Jag får ofta kommentaren "tänk att det kan kännas så festligt utan alkohol" ;)

      Radera

Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna