Gott i sommarhettan |
Iste är kanon att förbereda dagen innan, och sedan bara "montera"! Såhär gör du denna mojito:
- Kallbrygg ekologisk Sencha (grönt ångat te, japanskt stuk) tillsammans med mynta i tre till sex timmar.
- Smaksätt det kallbryggda teet med ekologisk lime och lite råsocker. Smaka av för balans - hellre syrligt än för sött!
- Frys in lite av teet i iskuber.
- Gnid glaskanterna med lime och doppa i råsocker.
- Skiva välskrubbad ekologisk lime och lägg i glasen.
- Lägg i te-isbitarna, 3-4 per glas.
- Fyll upp med teet.
- Lägg i ett par bladrosetter färsk mynta och servera!
/Anna
Ja men det är väl klart att man ska göra mojito på iste! Varför har jag inte tänkt på det?! Supertips ju! :)
SvaraRaderaJa det är ju klart att du ska! ;)
Radera