Så - back to business. Inför midsommarledigheten tycker jag det passar bra med ett fräscht iste gjort på högkvalitativt ekologiskt Lung Ching-te. Och du, du kallbrygger väl? Lägg en näve teblad i en karaff och fyll på med kallt friskt vatten, och låt stå tre till sex timmar. Teet behöver inte stå i kylskåp, men undvik att låta karaffen stå direkt i solen.
Pillergöra. |
Jordgubbar & lime
- Hacka jordgubbar och lime, och lägg i iskubsform. Fyll upp med vatten - eller ännu hellre, kallbryggt te! - och frys in.
- Blanda kallbryggt Lung Ching (sila bort bladen först) med en skvätt lime och en nypa socker, smaka av så att du får en fin balans mellan sötma och syra.
- Lägg fruktisbitarna i glas och fyll på med te.
- Riv ett stort basilikablad eller två och lägg i, och dekorera glaset med en jordgubbsskiva. Genom att riva basilikan direkt innan du lägger det i teet så frigörs smakämnen bättre.
Superfräscht, I tell you! |
Skön midsommar!
/Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna