Sickna blad! Fascinerande! |
De obryggda bladen doftar dovt och skogigt, och doften på den färdiga brygden är mjuk, fyllig och grön. Tänk dig ångande nykokt kronärtskocka! Smaken är klar, kraftfull och bladig, men med mer dragning åt nöt än åt gräs. Brygg ca 3 minuter i 80 - 90-gradigt vatten. Jag beräknar ca 2 blad per deciliter vatten (en normalstor kopp rymmer ofta två deciliter), och brukar låta mina blad ligga kvar medan jag dricker - de är ju så fina att se på. Som med andra kvalitetsteer går det fint att brygga flera gånger (påtår) på samma blad.
Säg hej till din nya kollega. |
Tai Ping-te är tack vare sin uppfriskande smak ett bra te att ha på jobbet; stäng av mobilen en kvart, njut av ett litet glas Tai Ping Hou Kui i lugn och ro, och var sedan fit for fight en stund till av arbetsdagen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna