Får jag presentera järngudinnan i egen hög person: Tie Kuan Yin! |
Godast blir Iron Goddess om du brygger österländskt, med mycket teblad i ett litet kärl. De obryggda bladen ser ut som små skrynkliga knyten och doftar svagt av frisk grönska. Den färdiga drycken har dock en mycket aromatisk och blommig doft, något som brukar förvåna många förstagångsdrickare som förväntat sig något betydligt gräsigare. Smaken är fyllig och lätt på samma gång, med tydliga stråk av blom och mogen frukt.
Doftar ljuvligt! |
Ett lättoxiderat oolong passar verkligen som dryck till det mesta - från sött kakfika till kryddstarka middagar - och även att njuta av precis som det är. Mitt favvotillbehör är salta snacks, såsom rostade kikärtor eller edamamebönor med flingsalt. Vill du kan du med fördel blanda upp det med andra örter, till exempel rosenknoppar eller mer exotiska osmanthusblommor. Och så blir Iron Goddess ett finfint iste, med eller utan smaksättning. Nu har jag formligen öst lovord över dessa blad, så iväg och köp nu vetja! (och berätta gärna för mig vad du tyckte, jag är som bekant nyfiken-i-en-strut)
/Anna
Inköpsställe: Gott Grönt Te
Åh, vad det är härligt med alla dina teer! Jag blir så inspirerad! Stor kram!
SvaraRaderaKul att jag kan inspirera tillbaka! :) Skön sommar!
Radera/Anna