För två år kanderade jag syréner och smyckade en underbar chokladtårta med. Även om sambon inte får tårta i år (croissanter!) så bjuder jag gärna er på lite tårtinspiration. Ta-daa!
Tårta med extra allt |
Kandera syréner
Plocka loss fullt utslagna blommor från sina klasar, efter att du skakat ur alla skalbaggar och andra småkompisar. Vispa upp äggvita och pensla varje blomma med. Doppar du dem blir det lätt för tjockt och klumpigt, även om det funkar när det är bråttom. Sikta florsocker över blommorna, och vänd dem så att alla delar täcks. Låt torka.Tips! Använd en tesil till att sikta florsockret med.
Och så tårtan!
Botten: chokladsockerkaka x 3Fyllning nedre lagret: hasselnötsmassa ihoprörd med mosade färska jordgubbar och en aning pektin, skivade jordgubbar.
Fyllning övre lagret: kesella med vanilj, skivad nektarin, skivade vindruvor.
Täckt med chokladsmörkräm, och dekorerad med blandade sommarbär, kanderade syrener och färska syrener.
God spis!
/Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna