Kannan fylld av klorofyll! |
Nässelte
Nässelte är ett gott och enkelt sätt att snabbt få i sig alla nässlans nyttigheter. Örtte i form av torkade nässelblad finns att köpa i de flesta hälsokostaffärer, men visste du att det går precis lika bra att göra te på färska blad? Ta ett skott per kopp, och brygg i ett par minuter med riktigt hett vatten. Smakar lite blad, lite broccoli, lite citrus. Fräscht och gott!
Allt blir gott med smör... |
Smörvända nässlor
Inspirationen till dessa gröna små smörgåsar kommer från Rosendals Trädgård (tacktack). Rensa bort de grövsta stjälkarna, och skölj bort jord - och kanske en och annan skalbagge - från bladen och förväll sedan bladen snabbt. Smält smör i en panna och rör ner nässelbladen, och fräs bladen under omrörning ett par minuter. Servera på nyrostat bröd, strö över lite flingsalt och dra ett varv med svartpepparkvarnen. Ta-daa! Smakrikt och överraskande gott.
/Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar, vad glad jag blir! /Anna